BG | EN

Полицаят, превозвал нелегални мигранти остава в ареста

Снимка: podtepeto.com

Полицаят, превозвал нелегално пребиваващи у нас афганистанци, поиска да бъде пуснат на свобода днес, но съдът го остави в ареста заради опасност да извърши друго престъпление.

Служителят на охранителна полиция към СДВР Владимир Стоянов подчертал пред съда, че е дал пълна информация за действащата организация за трафик на хора, част от която е бил, става ясно от информацията по днешното дело, публикувана от пловдивското издание „Под тепето“. „ Дал съм доказателства за тези хора. И по телевизията ги даваха. Благодарение на мен този канал бе разбит”, заявил той след като чул решението на окръжните съдии.

В началото на заседанието е станало ясно, че в деня, в който карловският съд решил да задържи Стоянов под стража, е починал баща му. Това е бил и основният акцент в пледоарията на защитника на Владимир Стоянов. Самият Стоянов също казал в последните си думи пред съда, че единствено иска да бъде до майка си.

Представителят на прокуратурата обаче заявил, че случващото се в семейството няма никакво отношение към престъпленията, за които Владимир е обвинен и наличието на обосновано предположение, че ги е извършил. От държавното обвинение определили Стоянов като лице с по-висока степен на обществена опасност, тъй като е действащ полицай.

При решението си окръжните съдии са подчертали, че има опасност Владимир Стоянов да извърши друго престъпление, давайки за пример няколкократните му измъквания от полицейски засади по целия път от Бургас до Карлово в нощта на залавянето му. Очевидно е, че той участва в схема, в някакъв канал, вид организация, обяснили още магистратите, както и че трагедията в семейството няма нищо общо с производството. На Стоянов все пак е било позволено да се види за десет минути с майка си в съдебната зала. Нещо, което се случва изключително рядко, допълва „Под тепето“.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините