BG | EN

Полицаят, който не е санкционирал бащата на президента при пътен инцидент е уволнен

Снимка: скрийншот БТВ (архив)

Полицаят Митко Станков от Харманли, който не е санкционирал бащата на президента Румен Радев при пътен инцидент е бил уволнен, а четирима негови колеги са наказани, съобщи регионалното издание „Сакар нюз“.

Наказанията са били наложени във връзка със случая, при който на 17 август на кръстовище в Харманли се сблъскаха триколка и лека кола “Мерцедес”.

След няколко дни в интернет бе публикуван видеоклип от инцидента, а коментарите под него провокираха извършването на проверка на случая.

По информация на БНР, проверката установила, че полицаят Митко Станков е съставил протокол и акт на пострадалия, който в случая не е бил виновен. Сакарнюз пояснява, че на видеото, разпространено в интернет се виждало как на мястото на инцидента се появява Михаил Лисков – бивш кмет и настоящ лидер на БСП в Харманли и според коментарите под видеата, той оказал давление на полицая Станков, за да не бъде обвинен за инцидента шофьора на автомобила Георги Радев, който е баща на президента Румен Радев.

На място полицаят Станков е съставил протокол и акт на Стефчо Тодоров, водач на триколката, защото такъв вид превозни средства нямали право да се движат на уличното платно. Другият участник, Георги Радев, не е бил санкциониран.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините