BG | EN

Полицай е задържан докато превозва 31 нелегални мигранти

Илюстративна снимка: mvr.bg

Полицейски служител е бил задържан на автомагистрала „Тракия“ докато превозвал нелегални мигранти. Това съобщи Районната прокуратура в Пловдив, която извършва разследване по случая.

Към 08.30 ч. днес, на автомагистрала „Тракия“ в землището на с. Бенковски полицейски патрул спрял за проверка микробус „Мерцедес“, пътуващ към София. Той е бил управляван от 23 годишен водач. При извършената проверка е било установено, че шофьорът е полицейски служител в София. Той бил облечен с униформата си и се представил със служебната си карта. В автомобила са били открити 31 мъже,  представящи се за граждани на Афганистан. Те били качени в товарния бус край Бургас и трябвало да бъдат откарани до границата със Сърбия. Водачът на автомобила е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

За други случаи с полицейски служители, задържани за участие в трафик на нелегални мигранти – тук и тук.

Пак днес, но около 1 ч. след полунощ отново в землището на с. Бенковски е бил спрян за проверка микробус „Форд Транзит“, управляван от 35 годишен водач от Харманли. В колата са пътували 25 чужденци – всички мъже, представящи се за граждани на Афганистан. Те също са били натоварени в колата край Бургас и е трябвало да стигнат до границата със Сърбия. За „услугата“ водачът на буса получил 4800 лв. от двама турски граждани. Парите са били предадени доброволно от него като доказателствен материал по заведеното делото. 

Според районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев предстои двамата водачи да бъдат привлечени като обвиняеми и задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващите прокурори. Районната прокуратура вПловдив ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ и за двамата шофьори.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините