Полицаи са опитали да присвоят 12 хил. лв. печалба от тотото на възрастна жена

Двамата служители на МВР са били задържани при операция на „Вътрешна сигурност“.
Снимка: пресцентър на МВР

Двама служители на МВР са задържани при акция на „Вътрешна сигурност“ и са обвинени за опит за вещно укривателство след като опитали да получат незаконно 12 хил. лв. печалба от Спортния тотализатор с печеливш фиш на възрастна жена.

Жената спечелила от тотото 12 хил. лв., но й обяснили, че сумата ще бъде преведена по банкова сметка до 45 дни. През януари тя подала сигнал, че била ограбена в трамвай в София, а в чантата си носела печелившия фиш, дребна сума пари и документи.

По данни на прокуратурата, преписката по случая не била заведена деловодно по надлежния ред от зам.-началника на 3-то районно управление. Той сигнализирал за случая на началник на група в столичната полиция, който пък подал запитване в Спортния тотализатор за това кое е печелившото лице и каква е печалбата.

Зам.-началникът на 3-то РУ сам депозирал печелившия фиш и подал банкова сметка за печалбата. Разследващите все още установяват как тото фишът е стигнал до него.

Според прокуратурата има вероятност да бъдат задържани и други, замесени в престъпната схема.

Претърсени са работните помещения на двамата полицаи, иззети са вещи и документи, както и видеонаблюдение. В кабинета на началника на група в СДВР са намерени документите по преписката за кражбата. Иззет е мобилния телефон на зам.-директора на 3-то районно управление, а в него е имало снимка на печелившия фиш.

Възрастната жена, която е спечелила от тотото, била в недобро финансово състояние и сама се грижила за дете. Полицаите били в близки приятелски отношения, посочиха още от прокуратурата.

Началникът на група в СДВР е обвинен като помагач, а другият полицейски служител като извършител.  Мярка „постоянен арест“ ще бъде поискана и за двамата. Сега те са задържани за 72 часа.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам