BG | EN

Полицаи от Хасково и Благоевград задържаха хероин за над 5,5 млн. лева

Снимка: пресцентър на МВР

Над 46 кг. хероин и 13 кг амфетамини са иззети при специализирана операция, проведена на териториите на  Хасково и Благоевград, под ръководството на прокуратурата. Подробности за проведеното разследване съобщиха днес на брифинг  окръжният прокурор Иван Стоянов и директорите на двете областни дирекции – ст. комисар Ангел Цанков и ст.комисар Николай Хаджиев, съобщи пресцентърът на полицията.

Спеакцията е била осъществена вчера по обяд на територията на Хасково след  оперативна информация, подадена от криминалисти на ОДМВР-Благоевград – след няколко месечно разследване, те стигнали до данни за наличието на наркотика в Хасково.  В хода на предприетите под ръководството на прокуратурата действия е била проверена гаражна клетка в жилищния квартал „Орфей“. На място са установени двама мъже-  на 46г. и 47г., както и  пакети с кафяво прахообразно вещество с тегло 46,520 кг. В рамките на разследването е бил установено, че високорисковата дрога е била пренесена от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“ с карго камион на фирма, укрита в 10 топа плат. Стойността му по цени на съдебната система е за над 5,5 млн.лева, посочват от полицията. По думите на ст. Комисар Цанков, цитиран от пресцентъра на МВР,  двамата задържани са създали условия за придобиване и пренасяне на хероина до България и до последващото му разпространение.

Мъжете са с криминално минало, разпитани са и са им повдигнати обвинения. С постановление на Окръжна прокуратура им е била наложена мярка за неотклонение задържане под стража за срок до 72 часа по образуваното досъдебно производство. Държавният обвинител е уточнил, че за това престъпление законът предвижда от 15 до 20 години затвор и глоба от 200 до 300 хиляди лева.

В рамките на операцията са били извършени и процесуално- следствени действия в благоевградското с.Тополница, където са  задържани 5-ма мъже с 13 кг амфетамин и 46 грама хероин, уточнил ст.комисар Хаджиев.

Работата по документиране на престъпната дейност продължава. Разследването работи и по посока събиране на доказателства за евентуална съпричастност и на други лица към извършеното престъпление, допълват в заключение от пресцентъра на МВР.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините