BG | EN

Полицаи от Пловдив са арестувани за участие в организирана група за изнудване

Сника: Pixabay

Окръжна прокуратура- Пловдив привлече като обвиняеми и задържа четирима мъже за участие във въоръжена организирана престъпна група, създадена с користна цел и с цел да върши съгласувано в страната и чужбина изнудвания и принуда на различни граждани. Двама от задържаните са полицаи, съобщиха от държавното обвинение.

Спрямо ръководителя на организираната престъпна група(49 г.), са повдигнати пет обвинения за изнудвания и принуда, извършени в периода от септември до ноември 2023 г . на територията на Пловдив и Димитровград. За тези деяния най-тежкото предвидено наказание е лишаване от свобода от 5 до 15 г., глоба и конфискация на една втора от имуществото. 

Спрямо другите двама участници от групата, единият от които е служител на МВР в Пловдив, са повдигнати също обвинения за изнудвания и принуда. Спрямо четвъртия участник в организираната престъпна група, който също е служител на МВР в Пловдив, са повдигнати обвинения за изнудвания.

По делото е установено, че обвиняемите са изнудвали двама граждани, от които посредством сила и заплаха са отнели обща сума от 35 хил. лева. Те са принудили със сила и заплаха и фен на футболен клуб в Пловдив да не изразява свободно мнението си по въпроси за футболната политика на този клуб.

По случая предстои да бъдат повдигнати и нови обвинения, свързани с незаконно притежаване на боеприпаси и неоторизирано боравене с полицейски знаци.   

Четиримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на Окръжна прокуратура – Пловдив.

По преценка на наблюдаващия прокурор утре ще бъдат внесени искания в Окръжен съд – Пловдив за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините