BG | EN

Полицаи в Златоград са задържали пиян шофьор, тръгнал да вози ученици на екскурзия

Снимката е илюстративна.                      Снимка: pixels.com

Пиян шофьор е свален от автобус минути преди да тръгне с ученици на екскурзия. Случката е от тази сутрин в Златоград, предаде регионалното издание „Отзвук“. Водачът – на 48 години, е тестван с дрегер, който отчел 1,27 промила.

Днес около 69 деца от 3-ти и 4-ти клас на ОУ „Васил Левски“, 34 родители и 6 учители, тръгвали на двудневна екскурзия за Банско с посещение на Рилския манастир. Фирмата, организирала пътуването, е от Стара Загора – „Милениум травел“. Оказало се обаче, че единият от двамата шофьори е пиян, разказва изданието.

„Бяхме уведомили полицията за организираната екскурзия с учебна цел. Служители на Районното управление провериха двамата шофьори и единия се оказа пиян. От фирмата-туроператор изпратиха друг водач и децата тръгнаха на екскурзия“, обяснила директорката на училището Нина Пашова.

В хода на работата по случая било установено, че автобусът, управляван от С.Г.К., в който е пътувал и представител на туроператорската фирма, е тръгнал в 03:50 часа на тази сутрин от Стара Загора.

48-годишният шофьор е дал кръвна проба. Той е задържан за 24 часа и срещу него е образувано наказателно производство, допълват от полицията.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините