BG | EN

Полицаите в Харманли за два месеца три пъти отказаха подкупи

Снимката е илюстративна.
Снимка: pixaby.com

Три опита за подкупване на полицаи в Харманли са регистрирани за два месеца. Униформените отказали, а опиталите да ги подкупят са предадени на съда.

По информация на регионалното издание „Сакар нюз“, последният случай е от 17 март, когато 22-годишен харманлиец е задържан при опит да подкупи двама служители на реда. Младежът – водач на л.а. „Фолксваген“ бил спрян за проверка от полицаите Митко Станков и Николай Кирев. Те установили, че шофира без обезопасителен колан. При поискване на документите за проверка, младият водач поставил в тях банкнота от 20 лева, а последствията от това му действие ще се решават в съда.

При другия случай на 19 март т.г. около 14:30 часа камион „Волво“ е бил засечен от двама криминалисти на улица “Македония” да се движи в лентата за насрещно движение. По информация на полицията, служителите на реда Димитър Христозов и Петър Христов предприели действия по спиране на неправилно движещото се моторно превозно средство. След проверка на документите на водача било разпоредено да остане на място до пристигането на екип на „Пътна полиция“, за да му направи акт. Тогава шофьорът подал банкнота от 20 евро, за да осуети проверката, е тълкуването на полицаите. Служителите не взели парите и веднага уведомили разследващ полицай при РУ на МВР-Харманли. На Али Чой бил съставен акт за установяване на административно нарушение по чл.6, т.1, пр.3 от Закона за движение по пътищата. Освен това той бе задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои дело по бързата процедура.

В началото на февруари беше осъден Юсуф Т. на година и шест месеца условна присъда. 59-годишният турски и холандски гражданин е признат за виновен за това, че предложил 9.78 лева (5 евро) подкуп на полицая М.С., за да не му са състави фиш за допуснато от него нарушение – шофиране без включени къси светлини.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините