BG | EN

Подсъдим за нападение над медицинска сестра се е признал за виновен и се е споразумял с прокуратурата

Илюстративна снимка: pixabay.com

Със споразумение, сключено между Районна прокуратура – Своге и защитата на подсъдимия е приключило съдебното производство срещу него по обвинение за извършено нападение над медицинска сестра от многопрофилната боница за активно лечение в Своге.

Подсъдимият е бил привлечен към наказателна отговорност, след като около 16 ч. на 02.05.2018 г., в сградата на „МБАЛ Своге“ ЕООД, причинил на медицински специалист лека телесна повреда, съобщават от държавното обвинение.

Мъжът нападнал медицинската сестра в манипулационна стая на хирургичното отделение при изпълнение на службата й. От нанесените й удари с ръце и крака, жената получила кръвонасядания, съчетани с травматичен оток, на главата, в областта на лявата ушна мида, както и по двете бедра.

Съдът е одобрил постигнатото между страните споразумение, с което на подсъдимия е наложено наказание от седем месеца „Лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок. Освен това му е наложена пробационна мярка „Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от две години.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда, поясняват от прокуратурата.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините