BG | EN

Във Враца се проведе протестно автошествие за коректно управление на МБАЛ „Христо Ботев“

Снимка: zovnews.com

Повече от 20 автомобили са участвали снощи в протестно автошествие, тръгнало от врачанския площад „Св. Софроний Врачански“ с крайна спирка сградата на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца.

Регионалното издание „Зов нюз“ припомня, че врачани са стигнали до идеята за провеждането на митинги и мирни шествия, заради състоянието на областната болница. Хората призовават управляващите за коректно управление на лечебното заведение: „Във връзка с Общото събрание на УС на МБАЛ Христо Ботев – Враца, призоваваме управляващите да взимат решения с мисъл за здравето на врачани и жителите на Област Враца.“

На заседание днес Общинският съвет във Враца трябва да вземе решение как кметът на града Калин Каменов да гласува на общото събрание на акционерите, което е за избор на нов борд на директорите и нов директор на болницата и също ще се проведе днес. Към момента в медийното пространство във Враца се споменават две имена: на Евгени Любенов – икономист, работил в Националната здравно-осигурителна каса и на д-р Красимир Пантев, който според източници на „Зов нюз“ отказвал да заеме поста заради дълговете на болницата.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините