BG | EN

Повече от пет години след инцидента в помпената станция в Поморие делото влиза в съда

Съдебна палата Бургас
Снимка: пресцентър на прокуратурата

Пет и половина години след тежкия инцидент в помпената станция на ВиК – Поморие, при която загина един мъж, а други трима пострадаха тежко, делото влиза в съда.

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд 50-годишния Манол З.. Той е подсъдим за това, че на 04.07.2012 година в гр. Поморие, като работодател и представител на „Химтех” ЕООД  по непредпазливост причинил смъртта на Добрин К., настъпила на 05.07.2012 г., поради немарливо изпълнение на занятие, представляващо източник на повишена опасност – извършване на строително монтажни работи на “Канално – помпена станция – 7 (КПС), гр. Поморие”, като не изпълнил задълженията си по Закона за здравословни и безопасни условия на труд (за минималните изисквания за здравословни и безопасни условия на труд на работните места и при използване на работното оборудване) и по наредбата за условията и реда за провеждането на периодично обучение и инструктаж на работниците и служителите по правилата за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд – престъпление по чл. 123, ал.1 от НК.

Манол З. е подсъдим още за причиняване на тежки телесни повреди и причиняване на постоянно общо разстройство на здравето на трима мъже, които са работили на обекта. Това са Цветослав Ц., Мустафа М. и Христо П.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието за утре 21.03.2018г..

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините