BG | EN

Пловидвските полицаи, ограбили контрабандист, получиха по 6 години затвор

кадри на пловдивското издание "Под тепето" от влизането на подсъдимите в съдебната зала
Снимка: podtepeto.com

Полицейските служители Петър Атанасов и Стефан Модев, обвинени за грабеж и подкуп, взет чрез изнудване, бяха осъдени с ефектвини присъди. Окръжен съд – Пловдив наложи наказание лишаване от свобода за срок от шест години  при първоначален строг режим за всеки един от тях.

По информация на регионалното издание „Под тепето“, съдът е признал подсъдимия Стефан Модев, работил до задържането му като младши инспектор в Сектор „Общинска полиция“, за виновен в това, че на 27.05.2017 г. в Пловдив, в съучастие като извършител с Петър Асенов Атанасов, е отнел чужди движими вещи – лекотоварен автомобил „Фолксваген“ на стойност 8 хил. лв., мобилен телефон „Самсунг“ S 3 на стойност 272 лева, калъф за мобилен телефон на стойност 11 лева и 37 500 кутии цигари марка „BUSI-NEES ROYALS“ на стойност 281 250 лева – всичко на обща стойност 289 533 лева, от владението на Е. Х., с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и заплашване, като грабежът е в големи размери, поради което му налага наказание лишаване от свобода за срок от 6 години.

Със същата присъда Модев е признат за виновен в това, че на 09.06.2017 г. в Пловдив е държал огнестрелно оръжие – пистолет „Макаров“ и боеприпаси – 8 броя бойни пистолетни патрони и 8 броя стоп патрони, като не е взел необходимите мерки за сигурност и е съхранявал посочените огнестрелни оръжия и боеприпаси извън заключена метална каса, поради което му е наложено наказание лишаване от свобода за срок от 1 година.

Със същата присъда, пловдивският окръжен съд е признал подсъдимия Петър Атанасов, работил до задържането му в ОД на МВР – Пловдив като разузнавач в Отдел „Криминална полиция“, за виновен в това, че на 27.05.2017 г. в Пловдив, в съучастие като извършител със Стефан Монев, е отнел чужди движими вещи – лекотоварен автомобил „Фолксваген“ на стойност 8 хил. лв., мобилен телефон „Самсунг“ S 3 на стойност 272 лева, калъф за мобилен телефон на стойност 11 лева и 37 500 кутии цигари марка „BUSI-NEES ROYALS“ на стойност 281 250 лева – всичко на обща стойност 289 533 лева, от владението на Е. Х., с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и заплашване, като грабежът е в големи размери, поради което му налага наказание лишаване от свобода за срок от шест години при първоначален строг режим.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините