Пловдив се включва днес в протестите срещу властта на мафията

Снимка от провелият се вчера в София протест, публикувана във Фейсбук

Пловдив се включва във вълната протести, свързани със съдебната власт и редица скандални събития от последните дни, информира регионалното издание „Под тепето„.

В 18:30 ч. под наслов “Демокрация без каскет” граждани ще се съберат пред сградата на Общината. Събитието се организира във Фейсбук. “Прагът на търпение е достигнат. Мутри вън!” призовават организаторите.

Многохиляден протест, започнал спонтанно вчера следобед пред Президентството в София, събра граждани с различни политически възгледи, които преминаха в шествие по централните улици на столицата. Събитията започнаха след опита на лидера на Демократична България Христо Иванов да стигне до бреговата ивица край парк „Росенец“ в близост до имот, свързван с Ахмед Доган, но беше изгонен от плажа от охранители. По-късно в отговор на многобройните въпроси президентът Румен Радев потвърди, че охранителите, с които изблъскаха Иванов от плажа са от НСО и, че по негово мнение те не трябва да пазят Доган.

Последва акция на прокуратурата в Президентството, при която бяха арестувани приближени до президента и негови съветници, както и бяха направени обиски в сградата на президентската институция. Правосъдния министър Даниел Кирилов и главния прокурор Иван Гешев се отнесоха подигравателно и снизходително към опита за стъпване на плажа край т.нар. „сараи“. Така напрежението ескалира и снощи в София се проведе голям протест последователно пред Президентството и пред Съдебна палата, подкрепен от широк кръг граждански организации и политически партии.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам