Пловдив прекрати спорната процедура за спешно почистване на р. Марица

Снимка: Община Пловдив

Заместникът-кметът на Пловдив Величко Родопски прекрати спорната процедура за почистването на река Марица без провеждане на конкурс за изпълнител. Това се разбира от прессъобщение на Общината от днес.

В средата на април с мотив за неотложност и спешност Община Пловдив обяви поръчка с пряко договаряне без предварително обявление за почистването на коритото на реката за 4 900 000 лева, без ДДС. 

Общинските съветници от „Демократична България“, обаче, настояха да се проведе търг за избор на изпълнител, като поискаха и становище от Агенцията за обществени поръчки. На 26-ти април от институцията обявиха, че не са налице доказателства, които да налагат избор на фирма с пряко договаряне и спешността на процедурата не е доказана.

Подробности за спешната поръчка, обявена от Общината, тук

Становището на Агенцията за обществени поръчки тук.

Поръката бе с предмет: „Инженеринг – проектиране, авторски надзор и изпълнение на неотложни дейности по почистване на коритото на река „Марица“ в границите на град Пловдив“, припомниха днес и от Общината в Пловдив. От там обясниха, че мотивите за прекратяване на процедурата са свързани със становището на Агенцията по обществени поръчки от 26.04.2021 г.

„След влизане в сила на решението за прекратяване, Община Пловдив ще обяви нова обществена поръчка, със същия предмет, като участие в нея ще може да заяви всяко заинтересовано лице“, коментира Величко Родопски, цитиран от пресцентъра на пловдивската общинска администрация.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам