Пловдив е първият български град, който се включи в международната инициатива „Европа вкъщи“

От утре, пилотно, в 14 държави от цяла Европа стартира онлайн платформа, посветена на общоевропейската инициатива „Европа вкъщи“. Към момента Пловдив е единственият град от България, който се включва в каузата. „Европа вкъщи“ има за цел да представи по творчески начин дните на изолация в градовете от Европа.

Идеята идва от португалския град Фаро и има за цел да вдъхнови местни писатели, копирайтъри и фотографи, които със своите текстове и фотографии да представят поглед върху града си по време на пандемията, информира регионалното издание „Под тепето„, което е партньор на кампанията.

Фондация „Пловдив 2019″ ще представя Пловдив чрез всекидневни публикации в своите социални мрежи през авторски текстове и снимки от емблематични места за града, който беше културнастолица на Европа за миналата година.

На интернет платформата www.europeathome.eu ще могат да се видят и други градове от Латвия, Финландия, Нидерландия, Германия, Сърбия, Естония, Малта, Люксембург, Норвегия, Словения, през 10 авторски фотографии и текст, създадени в дните на изолация.

Платформата се реализира безвъзмездно от всички страни и има амбицията да се разраства като кани и други градове, които да се включат в картата на „Европа вкъщи“. Тя ще е отворена и за гражданите, които чрез своите социални мрежи могат да се присъединят към проекта, показвайки своята гледна точка в този особен момент за целия свят.

Моментът, в който живеем, няма паралел в най-новата ни история. Сблъсквайки се с това ново колективно предизвикателство обществото ни търси нови начини за сближаване отвъд познатите до сега, споделят организаторите и добавят, че заради ограниченията за споделянето на физически пространства нашия социален живот се измества изцяло в дигиталната сфера – вече само по този начин „ходим“ на концерт, театър, спорт, „срещаме се“ с приятели и роднини.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам