BG | EN

Плевенската полиция иззе голямо количество стоки, имитиращи известни търговски марки

Снимка: ОД на МВР – Плевен

Плевенската полиция иззе голямо количество стоки, имитиращи известни търговски марки при спецакция в следобедните часове на 11 януари.

Проверени са били търговски обекти в областния град. В хода на акцията са иззети спортни стоки, носещи запазени търговски марки, които се предлагат за продажба, без съгласието на притежателя на изключителното право. Конфискувани са различни артикули – спортни мъжки, дамски, детски екипи, тениски с дълъг и къс ръкав, рокли, дамски раници- чанти, портмонета, зимни шапки и спортни обувки – маратонки, с популярни марки.

Целта на операцията е предотвратяване, пресичане, разкриване и документиране на закононарушения, насочени срещу трафика на нелегални стоки и разпространението на фалшиви и контрабандни стоки в регионален и световен мащаб, поясняват от МВР – Плевен.

Разследването по случая продължава с разпити на свидетели, установяване на точното количество иззети артикули, назначаване на експертизи при взаимодействие с Районната прокуратура в Плевен.

Образувани са досъдебни производства за престъпления по чл. 172 „б“ от Наказателния кодекс.

Честа практика е недобросъвестни търговци да внасят на територията на страната и ЕС нискокачествени или стоки със съмнително качество и характеристики. С цел бързата им продажба потребителите биват въвеждани в заблуждение от поставените върху тях изображения, копиращи или имитиращи логата на известни и надеждни марки и производители. Много подобни стоки са със занижено качество, характеристики или дълготрайност при употребата – предупреждават разследващите.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините