BG | EN

Платеното паркиране в Балчик става 2 лв. на час

Снимка: Фейсбук/Martin Krystev

Цената за платено паркиране в Балчик се променя от 1 на 2 лева на час и ще важи от 9 до 20 часа в периода април – септември.

Това решиха на днешното си заседание местните общински съветници, предаде кореспондентът на Радио Варна в Балчик. Сред взетите решения е още годишният абонамент за локално паркиране на живеещите с постоянен адрес в т.нар. „синя зона“ да остане 30 лева за първи автомобил, а вторият да се таксува 60 лв.

Заседанието премина при бурни дебати и беше предшествано от протестни подписки на граждани.

Темата за обхвата на платеното паркиране ще продължи да се дискутира и на априлската сесия на Общински съвет – Балчик, уточнява медията. Тогава се очаква да се разгледат предложения на граждани, сред които паркингът на болницата да бъде с тричасов безплатен престой, за да е достъпен за пациентите, но да не се ползва за денонощно паркиране от живущите наоколо.

Към момента, според решението от днес, в обхвата на платеното паркиране влизат: части от улица „Приморска“, „Яворов“, улици „Л. Каравелов“ и „Иван Вазов“, улица „Константин Кисимов“ и „Генерал Заимов“, паркингите Рибарски и на Морска гара, паркинг Болницата, част от алея Ехо.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините