BG | EN

Питейна вода вече два месеца извира на улица в Габрово

Снимка: gabrovonews.bg

Габровци се опитват от два месеца да се преборят за спиране на теч с питейна вода от тръба на „ВиК“ пред блока, в който живеят.

Всичко започнало на 27 април т.г., става ясно от сигнал, изпратен от гражданин до регионалното издание „Габрово нюз“. Прибирайки се от работа, габровец, живеещ на ул. „Хризантема“ в града видял огромна локва с вода пред блока, в който живее и течаща по улицата вода. Подал сигнал за аварията. На следващия ден дошъл екип на ВиК – Габрово, който огледал наоколо и си тръгнал, а водата продължила да тече и през идващите два почивни дни.

В понеделник, от ВиК разкопали мястото на аварията, но вместо да преустановят изтичането сложили скоба, защото по думите им „тръбата, по която тече чиста вода, била ръждясала и не можели да я сменят, тъй като била около 20 и няколко метра – захранващ блока водопровод“, заявил пред „Габрово нюз“ авторът на сигнала и допълнил: „Опитаха се излязат с номера, че видите ли по протежение на захранващия водопровод минавало трасе на енергото. Повикахме екип и оттам, които маркираха трасето. Оправданието им вече не минаваше! И се започна с чакането. Няколко дни по-късно установих, че в гаража ми се е появила вода. Имаше около педя и половина, която за моя сметка отводних. Подавах поне още 5-6 пъти сигнал за аварията. Никой не дойде и не ни беше обърнато внимание! Оттам нататък започна „ходенето по мъките“. На 19 юни дори се срещнах лично с управителя на ВиК – Габрово Розалин Парашкевов, който абсурдно ми заяви: „Ами аз какво мога да направя?“

Към днешна дата чистата питейна вода продължава да „извира“ на ул.“Хризантема“, пише регионалното издание, като уточнява, че са засегнати 5 входа, но към момента все още няма яснота какви мерки ще предприемат компетентните органи, за да се преустанови изтичането на безценния воден ресурс.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините