BG | EN

Пет общини от област Монтана водят дела за наложени корекции по Европроекти

Снимка: pixaby.com

„Става дума за отказ да им бъдат изплатени между 5 и 20 % по договорите за изпълнение на проектите” обяснил председателят на Административния съд в Монтана Огнян Евгениев по време на провелия се Ден на отворените врати в съда.По информация на регионалното издание „Зов нюз“, което се позовава на председателя на монтанския административен съд, най-значима била корекцията за община Вършец по договор за изграждане на нова спортна зала и ремонт на стадиона. Спорът там бил за близо 400 хил. лв., които Общината ще трябва да плати от бюджета си, ако делото бъде решено в полза на управляващия орган на програмата. Дарик радио, обаче, допълва по темата, че делото се е паднало за разглеждане на председателя на съда и той е обявил решението за корекцията за нищожно тъй като било издадено от некомпетентен орган.

По думите на съдия Евгениев, корекция е направена и за подобен проект на община Чипровци.

Общо 669 дела са решени в Административен съд-Монтана през миналата година. Над 85 % са приключени в тримесечен срок.
След решение на Административния съд са били коригирани текстове в наредби за устройство на територията, за опазване на обществения ред и отношението към домашни любимци. Причината, често общините предвиждат в наредбите си по-високи санкции от предвидените в закона.
Все повече шофьори обжалвали и наказания, наложени от КАТ и МВР.
Изменение, прието от ВСС, налага изваждането на почивните дни и съдебната ваканция от процесуалния срок предвиден в закона, което водело до удължаване на сроковете за приключване на делата, обяснил още съдия Евгениев.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините