Петима служители на УМБАЛ „Св. Георги“ ще бъдат уволнени заради случая с двамата починали пациенти

Снимка: „Под тепето“

Петима служители на УМБАЛ „Свети Георги“ ще бъдат уволнени, а двама са с предупреждение за уволнение заради случая, при който пациенти с Ковид бяха оставени да чакат на стълбите пред клиниката по токсикология, а часове по-късно починаха.

Към момента е установена вината на седем служители – сред тях административен ръководител, лекар, санитари и шофьор на линейка, които са извършили, респективно – допуснали да бъдат извършени, нарушения на реда за обслужване на пациентите и оказването на медицинската помощ. Това се разбира от съобщение на болницата след първите резултати от вътрешната проверка в УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД – Пловдив по случая.

В съобщението не са посочени имената на наказаните.

От днес в болницата се въвеждат още по-строги мерки за съгласуване на преместванията на пациенти от един стационар в друг, посочват от лечебното заведение.

Към предмета на проверката е бил включен и подаденият сигнал, излъчен днес в телевизия „Би Ти Ви“, за пациент, починал на 18 ноември.

За окончателните резултати на вътрешната проверка ще бъде съобщено след нейното приключване, а материалите ще бъдат предавани на разследващите и контролните органи, ангажирани с подаваните сигнали.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам