BG | EN

Петимата обвинени за участие в групата на Митьо Очите остават за постоянно в ареста

Снимка: pixaby.com

Апелативният специализиран съд остави за постоянно в ареста Йордан Въчев, Радослав Николов, Венцислав Христов, Иван Пишиев и Иван Найденов. Петимата са обвинени за участие в организирана престъпна група за рекет и палежи, ръководена от намиращия се в турски арест Димитър Желязков, по прякор Митьо Очите.

По информация на БНР, съдът се е позовал на събраните доказателства – разпити на тайни и явни свидетели, специални разузнавателни средства и технически експертизи, в преценката си, че на този етап може да се направи обосновано предположение, че и петимата са били част от групата на Желязков. А тя, според прокуратурата, е действала от 2013 година и със сила се е превърнала в монополист в погребалния бизнес в Бургас, а по поръка на Митьо Очите е палила и унищожавала чужда собственост.

Без резултат са останали възраженията на адвокатите, че доказателства няма и че проговорилите – години след събитията, свидетели боравели основно с изрази като „чух“, „казаха ми“, „подозирам“.

Заради обремененото криминално, а на някои и съдебно, минало, съдът е преценил, че на свобода петимата обвиняеми могат да извършат друго престъпление.

Днес в съдебната зала са се явили четирима от задържаните. Петият – Йордан Въчев, бил здравословно неразположен. Обвиняемите и адвокатите им отрекли всякаква съпричастност към групата, а защитникът на отсъстващия от залата Вачев – Димитър Марковски, дори и физическо познанство на клиента си с Митьо Очите:

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините