Перник, Трън и Радомир обявиха бедствено положение

Тежка техника укрепва бреговете на река „Конска“ в Пернишко, за да не може през нощта водата да стигне до къщите на хората. Снимка: принтскрийн от видео във Фейсбук

Бедствено положение обявиха днес общините в Трън, Перник и Радомир. Обилните дъждове през последните дни повишиха нивата на реките в много области. В община Трън е обявено бедствено положение след като река Ерма повиши нивото си и причини наводнения. Частично бедствено положение е обявено и на територията на община Перник. Обилните дъждове и започналото изпускане на язовир „Студена“ нанесе щети и на територията на община Радомир. Наводнени са ниви, стопански дворове и къщи, засегната е помпена станция за питейна вода.

Най-критична ситуацията в община Перник е в град Батановци, Черна гора и Ярджиловци. Заради наводнени райони в град Батановци се е наложила и евакуация на хора.

Училището в Трън е частично наводнено. Има и три залети къщи.

В района на Община Струмяни е заплашен газопроводът България-Гърция.„Прави се всичко възможно да бъде защитен. Работите, които са предприети, са задоволителни”, заяви главен комисар Николай Николов след заседанието на Националния щаб за защита при наводнения.

Около София най-критично е положението в село Мировяне. Река Блато е вдигнала много нивото си. Обмисля се частична евакуация на засегнати къщи.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам