BG | EN

Пеевски и този път реши да не става евродепутат

Делян Пеевски, депутат от ДПС. Снимка: Веселин Боришев (RFE/RL)
Делян Пеевски, депутат от ДПС, Снимка: Веселин Боришев (RFE/RL)

Депутатът от ДПС Делян Пеевски се отказва от място си в Европейския парламент. Това потвърди самият той лично днес в Народното събрание, където говори с журналисти заедно с председателя на Движението за права и свободи (ДПС) Мустафа Карадайъ. Това е второ появяване на депутата в парламента от началото на мандата и първо за тази година, отбелязват парламентарните репортери.

Делян Пеевски даде изявление заедно с Мустафа Карадайъ в кулоарите на парламента, където лидерът на ДПС обяви, че решението и двамата да не стават евродепутати е взето от партийното ръководство и парламентарната група на партията. Той поясни, че с Пеевски заедно ще ходят в Брюксел, но имат „много важна работа в България“.

Пред събралите се журналисти Делян Пеевски обясни решението да се откаже от евродепутатското място така: „Надделя колективното решение, че съм по-нужен в България“.

Делян Пеевски бе избран за евродепутат и на изборите през 2014 г., но отново се отказа. 

Депутатът не се съгласи с тезата, че с отказа си да бъде евродепутат е подвел избирателите: „Хората не ги подвеждаме. Пращаме хубави, млади хора в Европарламента. Ние сме затова. Затова толкова години сме в ДПС“.

Политикът категорично отхвърли възможността решението да му е било под натиск от страна на АЛДЕ (ред.бел. Алианса на либералите и демократите в Европа, към чието семейство принадлежи ДПС), каквито информации имаше при отказването му на предходните европейски избори.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините