BG | EN

Парламентът одобри промените в правителството

Снимка: parliament.bg

След близо три часа дебати, в Народното събрание днес бяха гласувани предложените от управляващата коалиция промени в кабинета. Росен Желязков бе избран за министър на транспорта на мястото на Ивайло Московски, народният представител Петя Аврамова ще смени регионалния министър Николай Нанков, а Младен Маринов ще стане министър на вътрешните работи на мястото на Валентин Радев. 

Заради участието на премиера Бойко Борисов в среща на Европейския съвет в Австрия кандидатурите на новите министри бяха представени от вицепремиера Томислав Дончев.

В пленарната зала БСП и ДПС заявиха, че смяната на министрите няма да доведе до нужната промяна и призоваха за оставка на кабинета и за предсрочни избори.

Първоначално гласуването бе насрочено за миналия четвъртък, но трябваше да бъде отложено, той като предложеният за министър на вътрешните работи главен секретар на МВР Младен Маринов не бе освободен от заеманата длъжност, което става със специален указ на президента.

Промени настъпиха и при номинациите. Първото предложение на управляващите за нов министър на транспорта беше заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, но той се отказа от номинацията след като обяви, че е станал жертва на „координирана атака от определена група, която със скалъпени твърдения се опитва да саботира работата му като министър“.

Повод за правителствените промени стана трагичният инцидент край Своге, в резултат на който загинаха 17 души.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините