BG | EN

Павета ще бъдат пренаредени трети път за четири години в центъра на Шумен

Снимка: radian.bg

За трети път паветата по шуменската улица „Цар Освободител“ ще бъдат пренаредени за последните четири години. Това съобщава местното електронно издание „Радиан“. Поредното пренареждане на паветата, което е трето по ред, е било потвърдено и от общинската администрация. Злополучната настилка е била подменена първо по проекта „Оттука започва България“, но изпълнението било некачествено и надзорът е отказал да приеме обекта. Фирмата-изпълнител „Билдингстрой“ пренаредила за втори път паветата, но изпълнението отново било некачествено. По тази причина сегашният кметски екип задържал банковата гаранция по проекта и обявил обществена поръчка за ново пренареждане на паветата. „Сега ремонтът се извършва с банковата гаранция на фирма „Билдингстрой“ и общината не дава нито лев“, поясняват от кметството пред „Радиан“.

„Преди това при мандата на бившия кмет Красимир Костов изровиха улицата един или два пъти, сега при новия – Любомир Христов вече два пъти я пренареждат, а днес отново се появиха работници и извадиха паветата“, твърдят граждани, които живеят в близост до отсечката, по която се извършва ремонтът. Те твърдят, че след всяко следващо подновяване паветата стават все по-малко.

Според уверенията на Общината, това трябва да е последното пренареждане на злополучните павета по ул.„Цар Освободител“.

Подобна съдба застрашава новите тротоари които се редят в момента в квартал „Тракия“, пише под публикацията за паветата, читател на „Радиан“. „Изкъртиха супер здрави бордюри и плочки… за да наредят новите върху основа от пясък. Много от тях вече се клатят, по простата причина, че нищо не ги свързва една с друга. Имам съмнение,че това се прави нарочно, с цел догодина пак да ги пренаредят“, е написал в коментара си читателят.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините