BG | EN

Още 4 големи измами са дело на 64-годишната жена, задържана миналата седмица в Търговище

Снимка: ОД на МВР – Търговище

Още 4 големи измами са дело на 64-годишна жена, която беше задържана миналата седмица от полицията в Търговище, стана ясно от съобщение на полицията. Първоначално беше установено, че арестуваната Д. Й. е извършила 4 телефонни измами в Търговище.

Впоследствие след проведени оперативно-издирвателни действия полицията разкрила, че 64-годишната жена е автор на още четири големи измами, този път в Попово. На 18 и на 21 юни Д.Й. успяла да измами по телефона четири възрастни жени в града и да им открадне общо близо 30 хил. лв. и 15 грама златни накити.

И в четирите случая автора на измамите използвала един и същ претекст – че е необходимо гражданите да окажат съдействие на полицейски служители, които уж провеждали операция по задържането на извършители на телефонни измами. По този начин от 77-годишна жена от Попово е отнета сумата от 13 500 евро и 1100 лв; от 76-годишна жена – сумата от 1200 лв.; от 82-годишна нейна съгражданка – сумата от 1000 лв. и от 84-годишна жена – сумата от 100 лв. и около 15 грама златни накити.

По случаите са образувани досъдебни производства по описа на Районното управление в Попово. На Д.Й. е повдигнато обвинение за извършени престъпления по чл. 209, ал. 1 от Наказателния кодекс, допълват от полицията.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините