BG | EN

„Синя зона“ се въвежда от 7 март в централната част на Мадан

Мадан Снимка: Фейсбук/Община Мадан

В централната част на Мадан от днес – 7 март, се въвежда т.нар. „Синя зона“.

По информация на кмета Фахри Молайсенов платеното паркирате ще важи за идеалния център, където са разположени институциите – Община, банка, полиция, съд, Бюро по труда. Целта е, когато човек трябва да свърши работа, да има къде да паркира, а не да обикаля и да търси място, обяснява Молайсенов пред Радио Кърджали.

По думите му синята зона не цели печалба, а е за удобството на гражданите.

Около институциите са обособени 50 паркоместа. 

Режимът за кратковременно платено паркиране е валиден само в работните дни: от понеделник до петък в часовия диапазон от 8.00 до 17.00 ч., с изключение на официални празници и неработни дни. 

Таксата е 1,50 лв. на час и може да се плати с есемес, на касата на Общината и в павилиона, намиращ се до сградата на НЧ „Иван Вазов – 1999“, уточняват от общинската администрация.

При надвишаване времето на паркиране, водачът на МПС може да заплати допълнително време преди изтичане на времето, за което е платил.

На местата, обозначени със знак „Място за паркиране на пътни превозни средства, обслужващи хора с увреждания”, могат да престояват до 3 часа само автомобили, снабдени с карта, удостоверяваща правото на ползване на такова място. Картата трябва да бъде поставена в долният десен ъгъл на предното стъкло на колата от вътрешната страна по начин, осигуряващ видимостта на изображението отвън. След изтичане на времето от 3 часа, автомобилите, снабдени с карта, удостоверяваща правото на ползване на такова място, престояват на мястото при режим на почасово платено паркиране, съгласно общите правилата за паркиране в зоната.

Моторни превозни средства със специален режим на движение, могат да паркират в платената зона при изпълнение на служебните си задължения, без заплащане и с неограничено времетраене.

Дейностите, контрола и санкциите в зоните за платено паркиране се осъществява от служители  определени със заповед на кмета на Община Мадан. 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините