BG | EN

От 18.ч. на 2 март движението през прохода Шипка ще бъде ограничено

Паметникът на връх Шипка.
Снимка: „Севлиево онлайн“

Панихида в памет на загиналите войни ще отслужат от 10.00 ч. на 3 март в Шипченския манастир „Рождество Христово“ в гр. Шипка българският патриарх Неофит. В службата заедно с него ще участват и московският патриарх Кирил, който идва у нас с хора на руската синодална патриаршия „Москва“.

Тържественото отбелязване на 140 години от Освобождението на България ще започне в 11.30 ч. на площадката в подножието на Паметника на Свободата на Шипка.

Във връзка с това от Районните управления на полицията в общините Казанлък и Габрово въвеждат ограничение за транзитно преминаващите автомобили от Габрово – връх Шипка – Казанлък и обратно. Ограничението влиза в сила в 20.00 ч. на 2 март т.г. и ще остане до 18.00 ч. на 3 март. Транзитният трафик ще бъде отклоняван през Прохода на Републиката „Хаинбоаз“, изключение ще се прави единствено за автобусите от междуградския транспорт.

От Габрово до върха ще се допускат автомобили само на участници в тържествата. От Казанлък до върха автомобили ще се допускат само еднопосочно, ограничението ще остане до 14.00 часа на 3 март.

Гражданите могат да ползват автобусите, осигурени от Общините в Габрово и Казанлък. От Габрово автобусите ще тръгват от 7.30 ч. от пл. „Възраждане“, връщането започва в 14.00 ч. Цената на билета в двете посоки е 6 лв., от общинската транспортна фирма имат готовност да осигурят 10 автобуса.

Тези, които ще тръгнат към вр. Шипка от Казанлък могат да разчитат на автобусите, които ще тръгват пред хотел „Казанлък“ от 7.00 ч до 9.00 часа, билетът в едната посока е 3 лв., в двете – 4 лв.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините