BG | EN

От тази седмица отпадъците на Благоевград се депонират в Костинброд

д-р Атанас Камбитов – кмет на община Благоевград
Снимка: Община Благоевград

Отпадъците на Благоевград се депонират в Костинброд от началото на тази седмица. Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов определи депото за отпадъци като най-големият проблем на общината в момента.

Според изявление на кмета пред медиите, към настоящия момент строителството се извършвало по график и нямало индикации за неспазването му, а крайният срок за изграждане на депото е 18 декември.

„Имаше реакции от общините Гоце Делчев, Самоков, но лично аз не ги приемам. Тъй като изчерпахме количествата в Разлог, Сандански, а в Петрич няма как да се депонира, от днес депонираме в Костинброд, като сключихме договор със сепарираща организация“, е заявил още по време на пресконференция кметът Атанас Камбитов, като е подчертал, че извозването и депонирането не са по-скъпи, в сравнение с Разлог и Сандански“.

Преди десетина дни жителите на общините Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово обявиха готовност да излязат на протест заради опити на Министерството на околната среда и водите да прехвърли боклук от Благоевград в Регионалното депо на Гоце Делчев.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините