BG | EN

От „Спаси София“ сигнализират за завишени цени при ремонта на столичния Северен парк

Снимка: Спаси София

От организацията „Спаси София“ са сигнализирали за завишени цени за парково оборудване при ремонта на столичния Северен парк. За това съобщи БНР. Според Борис Бонев от организацията, който е и кандидат за кмет на столицата, в договора, сключен с фирмата за изграждане на детски и фитнес площадки, зона за разходка на кучета и за активен отдих, стойността на съоръженията е от два до четири пъти по-висока от пазарната. 

„Установихме, че има сериозно разминаване между оферираната цена за парковото оборудване и цена, която ние получихме от същите доставчици. Тази и цялата информация ще предадем на тези, които се занимават с разследване“, заяви Борис Бонев от „Спаси София“.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обеща проверка по сигнала: 

„Процедурата за реконструкцията на Северния парк е правена от кмета на района. Кметът на района извършва този ремонт, контролира обекта. Разбира се, ако има някакви твърдения, те трябва да се проверят. Да не забравяме, че „Спаси София“ са в политическа кампания. Но въпреки това всеки сигнал, откъдето и да дойде, всеки сигнал аз го проверявам“.

Кметът на район „Надежда“ Димитър Димов, който е възложител на поръчката, беше категоричен, че са спазени всички процедури и няма завишаване на цените. Той каза, че е готов да предостави цялата информация за ремонта на Северния парк на Фандъкова и да съдейства на проверката. 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините