От днес маските на открито са задължителни във Враца

Снимка на Hank Williams от Pixabay

Заради високата заболеваемост, от днес маските на открито стават задължителни на места със струпване на повече хора във Враца. За последните две седмици новозаразените с коронавирус в града приближават 450 на 100 000 души.

След предложение на Общинския оперативен щаб, директорът на РЗИ – Враца въвежда допълнителните противоепидемични мерки за периода от 5 март до 18 март включително, съобщиха от Общината.

Предпазните маски ще трябва да се носsт на пазари, изложения и тържища. Забраняват се и свижданията в здравните заведения.

Разрешават се отсъствието от предучилищните групи в детските градини, като освобождаването от учебния процес, става след писмено уведомление от родителя до директора.

Враца е една от трите общини в България с най-много заразени хора. Възрастовата граница на заболеваемост пада, като сред засегнатите от заразата има деца, ученици, медицински персонал, учители, помощен персонал.

Очаква се до края на деня днес да бъде издадена заповед за спиране на плановия приема в болниците в областите в червените зони. Това са 22 области.

От снощи работи електронният регистър, в който гражданите могат да запазят час за поставяне на ваксина срещу COVID-19. До днес в системата са записани над 25 хил. души, съобщи тази сутрин „Нова телевизия“, като цитира координатора на системата. Запазването на час за ваксина отнема между 2 и 5 минути.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам