BG | EN

От ГЕРБ се похвалиха, че Даниела Дариткова участва в Евразийския женски форум

Депутатът от ГЕРБ Даниела Дариткова  (вляво) на Втория евразийски женски форум
Снимки: Пресцентър ГЕРБ

Депутатът от ГЕРБ и председател на здравната комисия в Народното събрание д-р Даниела Дариткова е участвала във Втория евразийски женски форум, който се провежда в Санкт Петербург от 19 до 21 септември. Това съобщиха от пресофиса на управляващата партия в Смолян. Дариткова е член е на Изпълнителната комисия на ГЕРБ и е ръководител на местната партийна структура в Смолян.

Организатор на форума в Санкт Петербург е Съветът на федерацията на Русия – горната камара на руския парламент.

В прессъобщението на ГЕРБ по случай участието на Дариткова във форума на Евразийския съюз специално се подчертава, че това е „мащабното и значимо събитие“, а приветствие къ участниците в него са отпприветствия към участниците „в  отправили президентът на Руската федерация Владимир Путин и първата жена космонавт в света Валентина Терешкова.

В съобщението се посочва още, че „най-важните теми, които се обсъждат на форума, са овластяване на жените и тяхната роля в политиката, икономиката, ефективно сътрудничество в подкрепа на иновациите, развитието на цифровата икономика, екологичната сигурност, насърчаване на благотворителни и хуманитарни проекти“.

Съобщава се също, че на евразийския хорум са били представени „нови методи на лечение и по-ефективни способи за качествена медицинската помощ“.

Даниела Дариткова е коментирала чутото и видяното в Санкт Петербург с думите: „Споделена бе тезата, че без въвеждането на здравословния начин на живот, без здравна образователна грамотност, проблемите не могат да бъдат решени“.

В заключение на прессъобщението по случая, разпространено от пресцентъра на ГЕБ, се уточнява, че: „Евразийският женски форум е най-авторитетната международна платформа за обсъждане ролята на жените в съвременното общество“.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините