BG | EN

Отново инцидент в социален център в Борован

Снимка: zovnews.com

Момиче от Центъра за настаняване от семеен тип в Борован е настанено в болница след падане от втория етаж на сградата.

По данни на областната дирекция на МВР във Враца на 4 април, в 13.10 часа в полицейското управление в Бяла Слатина е получено съобщение, че в Център за настаняване от семеен тип в селото, 15-годишно момиче е паднало от тераса на втория етаж. Детето е откарано за преглед в университетската болница в Плевен. По случая е образувано досъдебно производство. Причините за инцидента в момента се изясняват.

Според информацията, публикувана в регионалното издание „Зов нюз“, момичето е скочило само, а решението й вероятно е продиктувано от любовни чувства. Девойката искала да избяга при мъж, с когото преди настаняването й в центъра е живеела на семейни начала. 15-годишната възпитаничка на Центъра от семеен тип в село Борован била настанена съвсем скоро в институцията. В момента е в добро общо състояние. Хоспитализирана е в плевенската болница със счупена ръка и леко охлузване на главата. Няма опасност за живота й, посочва още изданието.

Това е вторият подобен инцидент във Врачанско за малко повече от месец. На 20 февруари 17-годишният Асен Маринов скочи от 3-ия етаж на Комплекса за социални услуги за деца с увреждания в Роман. Глухонямото момче издъхна 3 дни по-късно, вследствие на получените при падането травми.

Центърът за настаняване от семеен тип /ЦНСТ/ в с. Борован стана известен през февруари т.г. с излъчените в предаването „Господари на ефира“ кадри за насилие над младежи в социалното заведение. След предаването кметът на Община Борован Десислава Тодорова разпореди проверка, а материалите бяха предадени на прокуратурата.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините