BG | EN

Отново бе отложено делото за катастрофата с участие на Лютви Местан

Илюстративна снимка: pixabay

За пореден път бе отложено делото за тежката катастрофа край кърджалийското с. Загорско през 2019 г. с участието на Лютви Местан, при която загина 6-месечно бебе.

Причината за отлагането този път беше заболяване на Местан.

По думите на съдия Георги Милушев, цитирани от БТА, в депозираната молба от страна на Местан, в качеството му на един от двамата обвиняеми по делото е посочено, че на 19 февруари той е приет по спешност в момчилградската болница на стационарно лечение с исхемичен мозъчен инсулт.

На заседанието днес не са се явили също и вторият подсъдим – Юсеин Ахмед, баща на починалото бебе и съдебният му защитник. За отсъствието си адв. Христова не е посочила причина, а подопечният й е посочил, че няма да присъства заради отсъствието на Лютви Местан. За неявяването му и визирането на неоснователна причина, прокурорът е поискала да бъде наложено наказание „парична гаранция“ или „домашен арест“, както и забрана за напускане на страната. Поискала глоба и за адвоката му. Съдът, обаче, не е уважил и двете искания. 

При тежкото пътно-транспортното произшествие на главен път към ГКПП „Маказа“, на 14 април 2019 г., загина 6-месечно бебе и бяха ранени други трима души. Като обвиняеми окръжната прокуратура в Кърджали привлече Лютви Местан и бащата на загиналото бебе – Юсеин Ахмед, управлявал семейният автомобил при инцидента. В хода на процеса са разпитани свидетели и представени различни експертизи.

Разследването беше удължавано няколко пъти. Делото също се отлага за пореден път. Следващото заседание е насрочено за 28 март от 10,00 часа.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините