Откраднатите пътни знаци в Разградско послужили за ограда

Откраднатите пътни знаци били използвани за ограда.
Снимка: пресцентър на МВР

Баща и син от село Стражец са задържани за кражбата на десетки пътни знаци в Северната индустриална зона на Разград, съобщиха от полицията.

Липсата на пътните знаци беше установена сутринта на 5 март при обход на пътя в участъка между завод „Амилум“ и бившата база „Агро Гос“. Изрязани и задигнати били 10 стоманени стълба с монтирани върху тях 18 пътни знака.

Разследващите са установили, че двамата мъже използвали откраднатите тръби за да направят ограда в имота си в село Стражец, а след като случаят придоби широк обществен отзвук, започнали скоростно да развалят оградата, за да укрият крадения материал. Въпреки че намирането им е било затруднено от снежната покривка в региона, криминалистите са успели да разкрият извършителите за по-малко от 24 часа.

Двамата мъже са криминално проявени.Бащата (59 г.) има 13 криминалистични регистрации за кражби и хулиганства, а 34-годишният му син е с 5 прояви за кражби, телесни повреди и отвличане. В момента той е в изпитателен срок на постановена присъда за последното си криминално деяние.

Предстои прокуратурата да ги привлече като обвиняеми за кражбата, с която са нанесени щети на държавата за близо 5 хил. лв.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам