BG | EN

Оставките на трима министри ще бъдат внесени в НС в четвъртък, готови са новите предложения

Снимка: скрийншот БТВ

В четвъртък ще влезем в парламента, имаме мнозинство да бъдат подкрепени оставките на тримата министри, каза премиерът Бойко Борисов на пресконференция след проведения Коалиционен съвет днес, цитиран от БНР. 

„В четвъртък ще внесем в парламента трите оставки. Радвам се, че колегите дават добри оценки за свършеното от тримата министри“, каза Борисов.

Премиерът съобщи и имената на предложените от коалицията нови министри, които ще наследят на постовете тримата, подали оставка заради катастрофата край Своге, в резултат на която загинаха 17 души, а други бяха ранени.

Предложението за министър в Министерството на икономиката е Александър Манолeв, който в момента е заместник-министър в същото ведомство.

Главният секретар на МВР Младен Маринов се предлага да заеме поста министър на вътрешните работи на мястото на Валентин Радев.

Да оглави Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще бъде предложена Петя Аврамова, депутат в Народното събрание (ПП „ГЕРБ“), избрана от Враца.

Коалиционният съвет на ГЕРБ и „Обединени патриоти“ ще се събере отново в понеделник, за да обсъди подобряването на комуникацията, която е сочена като един от проблемите от вицепремиера Валери Симеонов.

По повод днешното заседание на коалиционния съвет, след който премиерът Бойко Борисов обяви имената на тримата кандидат-министри, президентът Румен Радев е коментирал пред журналисти в Шумен, че решението е лично на премиера, както и че към момента предсрочни избори няма да доведат до нов изборен резултат, до излъчване на ново мнозинство.

В същото време, по-рано днес президентът (2012 – 2017г.) Росен Плевнелиев и бивш регионален министър в студиото на „Тази сутрин” по БТВ разкритикува Румен Радев, посочвайки, че е разочарован от действията му. „Радев е първият български президент популист. Дори обръщението му от преди дни – изключително популистко. Не му прилича на държавен глава да поставя под въпрос основните институции на българската държава и да казва, че дори БСП не била алтернатива на сегашното управление. Дори има противоконституционност – разделя нацията. Той външнополитически не е никакъв фактор, няма доверие към него на Запад”, казва още Плевнелиев.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините