BG | EN

Осем души отиват на съд в Плевен за трафик на жени в Германия

Снимка: pixabay.com

Районната прокуратура (РП) в Плевен привлече като обвиняеми и задържа осем души за трафик на хора.

Задържаните са на възраст от 23 до 52 години, като в хода на разследването е било установено, че престъпната им дейност се е извършвала през последните четири години на територията на различни градове в Германия, основно Билефелд и Берлин.

Жертвите на трафик са принуждавани да извършват сексуални

услуги срещу заплащане, чрез изнудване, упражнено физическо и психическо насилие, отправяне на закани спрямо тях и техни роднини, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Потърпевшите са държани в принудително подчинение, забраняван им е контакт с близките, както и да напускат страната. Похитителите са вземали мобилните им телефони, личните им документи, не са им разрешавали да излизат самостоятелно. Сексуалните услуги се предоставяли от жертвите на престъпната група срещу заплащане директно на извършителите.

Установени са пет жени жертви на трафик.

Всички са българки от различни градове в страната. Те са транспортирани до Германия чрез използването на принуда, заблуждение и противозаконно лишаване от свобода, с цел да бъдат използвани за развратни действия, посочват още от прокуратурата.

Задържаните осем души са с наложена мярка до 72 часа. Очаква се днес Районният съд в Плевен да разгледа внесеното от прокурора по делото искане за постоянно задържане под стража.

Има данни и събрани доказателства за участието на още трима души в групата. Те се издирват, тъй като има информация, че не се намират на територията на страната, съобщи БТА, като цитира Елеонора Янева, говорител на Районна прокуратура в Плевен.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините