BG | EN

Освободиха от ареста пловдивската студентка, ударила 10 коли

Снимка: podtepeto.com

Студентката Габриела Медарова, която удари 10 паркирани автомобила с управлявана от нея кола, е освободена от ареста днес след обжалване на мярката „задържане под стража“. Срещу нея са били повдигнати общо 4 обвинения: за шофиране в нетрезво състояние, след употреба на канабис, за нанесени значителни материални щети, както и, че няколко дни след автомобилния инцидент е нанесла лека телесна повреда на друг човек.

Районен съд – Пловдив измени взетата спрямо подсъдимата Габриела Медарова мярка за неотклонение „задържане под стража“ в „парична гаранция“ в размер на 5 хил. лева, съобщи пловдивското регионално издание „Под тепето“.

Според защитата на 22-годишната пловдивчанка срокът за задържане по досъдебното производство бил изтекъл още на 14 юли, допълва изданието, като съобщава и още подробности по днешното заседание.

Обвинителният акт срещу Габриела Медарова бил внесен 30 минути преди изтичане на крайния срок за това. Срещу нея са били повдигнати 4 обвинения – едно по непредпазливост и 3 с умисъл, но които не се квалифицират като тежки, според защитата.

Съдът е намерил, че не са налице всички изискуеми по чл. 63 ал.1 от НПК предпоставки, за да продължава подсъдимата да бъде в ареста и към настоящия момент приема, че липсва реална опасност тя да се укрие и да извърши престъпление.

Разумният срок на задържане на Габриела Медарова не бива да бъде продължаван, заключил съдът.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване в 7-дневен срок пред Окръжен съд – Пловдив.

Преди заседанието Габриела заявила пред камерите, че съжалява, че отдава всичко случило се на грешка на младостта и си е научила урока. Казала още, че в ареста се чувства „уникално“.

Защитата на Габриела обявила, че тъй като тя признава вината си по всички обвинения, ще иска делото да се гледа по съкратеното съдебно производство. То е насрочено в разпоредително заседание на 3 септември 2018 г., допълва „Под тепето“.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините