BG | EN

Престъпна група за разпространение на наркотици е разкрита при акция на ГДБОП

ГДБОП акция наркотици
Снимка: blagoevgrad-news.com

При операция, проведена на 26 май под наблюдението на Специализирана прокуратура в района на Свиленград и Ботевград, е неутрализирана организирана престъпна група, занимавала се с разпространение и трафик на наркотични вещества на територията на цялата страна.

Подробности за хода на разследването разкрили днес заместник-директорът  на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) старши комисар Стефан Джолев и наблюдаващият прокурор от Специализираната прокуратура Георги Мойсев.

Акцията е осъществена след сделка с наркотични вещества в землището на хасковското с. Левка. В резултат на предприетите действия са задържани трима мъже от Свиленград и Ботевград. Двама от тях са криминално проявени и осъждани, а третият – с чисто съдебно минало. У тях са намерени и иззети повече от три килограма с бяло прахообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на кокаин, с много високо качество. След задържането им, при последвалите действия по разследването – претърсване и изземване на различни адреси в Свиленград, с. Левка и Ботевград и личните обиски, са открити и иззети мобилни телефони, около 20 хил. лева, електрона везна, лаптоп, и други вещи, които имат отношение към случая.

На трима от групата е повдигнато обвинение за участие в престъпна група и разпространение на наркотици и им е взета постоянна мярка „задържане под стража“, съобщи в интернет страницата си ГДБОП.

Работата по разследването продължила повече от 4 месеца. Продължават действията по документиране на престъпната дейност на участниците в организираната престъпна група.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините