BG | EN

Организирана престъпна група за разпространение, производство и отглеждане на наркотици е установена в Бургаско

Снимка: пресцентър на МВР

Организирана престъпна група за разпространение, производство и отглеждане на наркотици е била неутрализирана при полицейска операция, проведена на територията на Бургаска област, под ръководството на Специализираната прокуратура, съобщи пресцентърът на полицията. 

По данни на МВР, в хода на полицейските действия са задържани 12 участници в групата. На четирима от тях – на възраст 37г., 39г., 28г. и 22г., е било повдигнато обвинение за извършено престъпление и им е била наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

В рамките на операцията са били извършени процесуално-следствени действия в жилища и ползвани от задържаните леки автомобили. Иззети са били около 1 кг различни видове наркотични вещества – суха зелена тревна маса – канабис, метамфетамин, кокаин, хашиш. Открити са били 48 растения от рода на конопа, 18 от които били отглеждани в специално оборудвано за целта помещение на къща. При претърсванията са били иззети още – газово оръжие, ножове и палки, а в дома на лидера на групата е открита и парична сума в размер на над 15 хил. лв.

По първоначални данни на МВР, групата действала от началото на тази година на територията на страната и Бургаска област. Установено било още, че при осъществяване на престъпната си дейност участниците прибягвали до използването на заплахи и побои.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.321 вр. чл.354а от Наказателния кодекс, работата по което продължава под надзора на Специализираната прокуратура.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините