BG | EN

Организирана група за трафик на мигранти разкри полицията в Сливен

Илюстративна снимка: mvr.bg

Организирана престъпна група за трафик на мигранти е разкрита при мащабна полицейска операция.

По време на разследването е установено, че организираната престъпна група е действала от началото на 2021 г. до настоящия момент на територията на областите Сливен, Ямбол и Бургас.

На извънреден брифинг днес прокурор Веселин Гангалов, административен ръководител на Окръжна прокуратура – Сливен, която ръководи разследването обяви, че членовете на групата са от Сливен, но са хванати на 18-и срещу 19 септември в района на Ямбол в момент на превозване на мигранти към вътрешността на страната.

Обвинения за участие в организирана престъпна група са повдигнати на 9 души, като спрямо 5 от тях е взета мярка за неотклонение задържане под стража за 72 часа и предстои искане на поянния им арест.

Установено е било, че част от тях са били осъждани за различни престъпления от общ характер, един от тях е бил осъден на половин година затвор за трафик на мигранти.

Трафикантите са използвали стари автомобили, а не микробуси, за да не привличат вниманието на полицията, посочи директорът на Областната дирекция на МВР – Сливен старши комисар Димитър Величков.

При условията на неотложност в рамките на операцията са извършени множество претърсвания в имоти и автомобили на участниците в групата. Били са претърсени обитавани от задържаните имоти и са иззети 10 автомобила, множество други вещи и пари, и чужди регистрационни табели, използвани при транспортирането на мигрантите.

Транспортираните мигранти са били 19 мъже на възраст между 18 и 20 години. Те са били разпределени в центрове за настаняване на бежанци.

Бежанците са вземани основно от територията на област Ямбол, някои и от Бургас, докъдето са се придвижвали сами.

Работата по случая продължава.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините