BG | EN

Опасни пътеки в Стара планина, ограничават туристите

Със заповед от 31 октомври на директора на Национален парк „Централен Балкан“ се спира ползването на един от най-популярните туристически маршрути в Стара планина, в резерват „Стенето“, с изходен пункт от с. Черни Осъм в община Троян до разположената на главното било на Стара планина хижа „Дерменкая“ и местността Келкая.

Забраната за преминаване на туристи е заради много паднали дървета, които на места правят пътеката непроходима и опасна за здравето и сигурността на туристите.

До 3 ноември от троянския клон на „Централен Балкан“ ще поставят забранителни знаци за преустановено ползването на маршрута и предупреждават туристите да не тръгват на поход в тази част на планината.

На територията на национален парк „Централен Балкан“ има 580 км туристически маршрути и 25 места за подслон – хижи, заслони и ведомствени бази. Хижа „Дерменкая“ се сочи за най-доброто място за нощувка в Стара планина. Достъпна е още от Беклемето, по билото на планината, от с. Кърнаре по пътя за Троянския проход и от Сопот през хижа „Незабравка“.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините