BG | EN

Обстановката в Добричка област се нормализира (допълнена)

заснежени пътища в Добрич
Снимка: „Пронюз“ – Добрич

Ообстановката в област Добрич се нормализира.

Остава затворен за движение единствено пътят Добрич – Варна.

Снощи е възстановено движението по направлението Добрич – Генерал Тошево, информират от Областно пътно управление. Ще продължи разчистването на клони и дървета от пътните платна. Ще се работи и по разчистване на републиканската третокласна пътна мрежа.

Екипите на „Електроразпределение Север“ продължат работа по възстановяване на електрозахранването. Все още има 54 села на територията на областта, които са без ток. 

От „Водоснабдяване и канализация – Добрич“ са отстранили по-голяма част от авариите по помпените станции, съобщават от Областна администрация. 

Вчера без вода беше цялата област Добрич поради аварии в помпените станции на ВиК. Всички помпени станции на „ВиК“ в област Добрич са останали без ток  вследствие на продължаващата и в този час буря и падналите дървета и жици, които са прекъснали електрозахранването им.

Служителите на Регионалната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ са отреагирали на 124 сигнала за паднали дървета на различни места в областта и са оказали техническа помощ в три случая, след тежката метеорологична обстановка в събота вечер, допълва по темата БТА.

Заради съботната бурая, крайбрежната алея на Балчик е неузнаваема, пише „Про нюз„. След урагана вчера вечерта, променадата е опустошена. Вълните и вятърът са съборили терасите на заведения край брега.

Нанесени са щети и на самата брегоукрепителна инфраструктура.

В следобедните часове от Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че движението по път II-27 Варна – Добрич е възобновено за автомобили до 12 т. Все още десетки тирове чакат в град Добрич пътят да бъде отворен и за тях.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините