BG | EN

Прокуратурата започва разследване на катастрофата с джип на зам.-председателя на ОбС в Девин

Катастрофиралият джип на Туристическото дружество „Зелена долина“
Снимка: „Отзвук“

Окръжната прокуратура в Смолян, поема разследването за смъртта на 14-годишното момче, което почина след тежка катастрофа при нереглементиран туристически тур към местността Вълчи камък. Той бе изпълняван с джипа на Велизар Шанов – зам.-председател на Общинския съвет в Девин и старши експерт в Областна дирекция „Земеделие“ в Смолян.

Материалите по случая вече са изпратени от Районната прокуратура в Девин и предстои да бъдат разпределени на наблюдаващ прокурор от по-горната инстанция. Назначена е и медицинска експертиза, която да установи причините за смъртта на детето, съобщи регионалното издание „Отзвук„.

Джанер Юреклиев (14 г.) почина на 22 август в „Пирогов“.

Тежко е психическото състояние на 18-годишния шофьор на джипа Мустафа Устов – нает от Туристическо дружество „Зелена долина“, чийто председател е Велизар Шанов. На 15 юни т. г. Устов качил в товарната каросерия на пикапа „Мицубиши L-200“ с десен волан две семейства от София и потеглил по стръмния и черен път.

Пикапът, който отне живота на Джанер, се оказа собственост на Велизар Шанов, а той чрез Туристическо дружество „Зелена долина“ извършва нерегламентирани и опасни превози на туристи срещу заплащане до панорамна площадка в местността Вълчи камък над село Гьоврен. Площадката е изградена и се стопанисва също от ТД „Зелена долина“.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините