Шестима служители на НСО са наказани заради случая в „Росенец“

Скрийншот видео от опита на Христо Иванов и още двама души да стъпят на брега край „резиденцията“ на Ахмед Доган.

Шестима служители на Националната служба за охрана (НСО) са наказани дисциплинарно заради случая в парка „Росенец“ на 7 юли, когато цивилни охранители, които не се легитимираха, блъскаха лидера на „Да, България“ Христо Иванов, за да не позволят на него и още двама души да останат на брега в близост до т.нар. „летни сараи“ на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, а след това захвърлиха българския флаг.

От НСО посочват, че двама служители са дисциплинарно уволнени за допуснати дисциплинарни нарушения, включително и поведение, което уронва престижа на службата, а други двама служители на ръководни длъжности са наказани с дисциплинарно наказание „предупреждение за понижаване в звание“. Двама на по-ниски длъжности са наказани с „мъмрене“, защото не са се легитимирали със служебна карта или знак, каквото е изискването на Закона за НСО.

Веднага след случая в „Росенец“ НСО не съобщи дали въоръжените цивилни охранители на частната резиденция на Доган са нейни служители, но това по-късно призна президентът Румен Радев. Той поиска оставката на шефа на службата Красимир Станчев и заяви, че депутатът Делян Пеевски и почетният председател на ДПС Ахмед Доган не трябва да се охраняват от НСО.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам