BG | EN

Общински съвет – Смолян се събира по време на предизборната кампания да гласува нови заеми и продажби на имоти

Заседание на Общински съвет – Смолян
Снимка „Отзвук“ (архив)

Председателят на Общинския съвет в Смолян Данчо Киряков (ГЕРБ) е свикал заседание на общинския съвет 17 дни преди изборите за общински съветници и кметове без да са налице никакви извънредни обстоятелства, предаде регионалното издание „Отзвук„.

Сесията е насрочена за 9 часа на 10 октомври. Дневният ред е от 21 точки, като голямата част са свързани с поемане на дългове, обезпечения по авансови плащания и продажба на имоти, пояснява изданието. Тъй като настоящият кмет Николай Мелемов е кандидат за нов мандат и е задължен да бъде в отпуск, докладните са внесени от зам.-кмета Марияна Цекова.

Цекова е внесла докладни записки, които общинските съветници вече са отхвърлили на заседанието си през месец август, пояснава „Отзвук“. Това са обезпечаване на авансово плащане по проекта „Създаване на дневен център за подкрепа на лица с различни форми на деменция и техните семейства  в гр. Смолян“,  обезпечаване на авансово плащане по проекта „Подобряване качеството на атмосферния въздух“, поемане на дългосрочен дълг за обновяване и енергийна ефективност на Планетариума. Цекова иска одобрението на ОбС за изкупуване на три имота в с. Полковник Серафимово и един в с. Солища и продажба на имоти в гр. Смолян и с. Широка лъка и др.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините