Общински съветници в Пловдив предлагат смяна в управата на Онкодиспансера

Заседание на Общински съвет – Пловдив, архив
Снимка: „Под тепето“, архив

Групата общински съветници от партия “Кауза Пловдив” предлага смяна на временния шеф на КОЦ – Пловдив д-р Пламен Фотев. В мотивите си вносителите посочват лошо управление на лечебното заведение и забавени процедури за доставка на необходимата апаратура.

Проекторешение за исканата смяна в ръководството на Онкодиспансера е внесено в Общинския съвет и ще бъде разгледано на предстоящата сесия в четвъртък – 16 април.

Регионалното издание „Под тепето“ припомни, че преди около 6 месеца пред местния парламент в Пловдив имаше протести, свързани с проваления конкурс за избор на директор на общинското здравно звено и тогава за временно изпълняващ директор е назначен д-р Фотев до провеждане на нов конкурс в рамките на 3 месеца.

От „Кауза Пловдив“ предлагат на мястото на д-р Фотев да бъде назначен до провеждане на редовен конкурс класирания на второ място в проведения през лятото на миналата година д-р Тихомир Дерменджиев.

Директорът на общинската дирекция „Здравеопазване“ и председател на журито, провело конкурса – д-р Калин Калинов коментира пред Радио Пловдив, че независимо че „временно управление“ означава 90 дни, провеждането на конкурс се е забавило, заради промени в Законовата уредба, с която Общината е трябвало да се съобрази. Той обаче отказва да даде оценка за начина, по който настоящият управител на Онкологичния център ръководи лечебното заведение с аргумент, че срокът за оценка на неговата работа е твърде кратък.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам