Въпреки забраната съветник от Пловдив отпразнува рожден ден със 70 гости в ресторант

Въпреки подадените сигнали от живущите в близост, полицията не затворила заведението, където по информация на пловдивски медии се веселили и заместник-кмет, и шеф на държавно предприятие.

Снимка: „Под тепето“

На фона на непрестанно повишаващия се брой на заразените с Covid-19 и декларираните построги мерки и контрол, в пловдивски ресторант 70 души празнували 30-я рожден ден на местен общински съветник с шумен купон, продължил след 1.30 часа сутринта и участието на фолк певици. Живеещи в близост подавали сигнали на телефон 112, но без резултат, разказа Би Ти Ви.

Рожденикът е общинският съветник от земеделски съюз „Александър Стамболийски“ Кирил Търев, който с колеги и приятели е заформил среднощния купон. Управител на заведението е дъщерята на неговия съпартиец Георги
Колев – Надя Колева. Тя е публикувала клипове от партито с участието на фолкпевиците Галена и Алисия.

Заради шумната музика пловдивчанинът Ивайло Спасов подава сигнал до всички институции. Мъжът разбира, че партито е на хора от местната власт, а на купона се твърди, че присъствали шефът на местния клон на „Напоителни системи“ и един от заместник-кметовете.

В телефонен разговор рожденикът обяснява пред телевизията, че това е било парти изненада, съжалява че са се увлекли и тържеството продължило до късно.


„Превърна се в хубав рожден ден благодарение на мои приятели. Аз не мисля, че съм направил нещо лошо, че съм се събрал за 30-ия ми рожден ден със 70 човека в заведение за 400 човека, всички мерки бяха взети“, твърди Търев.

Ресторантът ще бъде глобен от Българската агенция за безопасност на храните с 3 хил. лева, за неспазване на противоепидемичните мерки и работа на заведението след 23:30 часа, което е в противоречие с решение на Областния координационен щаб.


От заведението обясняват, че са отдали под наем помещението за вечерта.


„Бяхме помолени за организиране на частно мероприятие… като изрично е записано, че трябва да приключи в 23:30“, казва управителят на ресторанта Деян Найденов.

„Той не искаше да празнува рожден ден, аз исках да бъде изненада и организатор бях аз, стари приятели сме с баща му“, обяснил Юри Гъдов, който организирал купона. Той не предполагал, че в района живеят хора.

Заради снощното парти, продължило до сутринта, в разрез с противоепидемичните мерки, заповедта за ограничение на работното време на заведенията в Пловдив и областта ще бъде допълнена, като в нея ще се включат и ресторантите, стана ясно на извънреден брифинг на областния управител Дани Каназирева днес.

Пловдивска област е в червената зона с много заразени от COVID-19. За последното денонощие случаите са 255.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам