BG | EN

Общински съветник от БСП и бивш депутат от ДПС са сред задържаните с Митьо Очите в Турция

Снимка: pixaby.com

Турските власти са върнали в България седемте души, които са заловени в хотелската стая на издирвания с червена бюлетина Димитър Желязков- Митьо Очите, предаде БНР.

Седемте мъже са с наложена мярка 24 часа „задържане под стража“. Тепърва с тях ще се водят разговори, за да се изясни присъствието им в турския хотел, както и дали има данни те да са съпричастни с извършването на престъпления.

Говорителят на Главния прокурор Румяна Арнаудова потвърди за „Хоризонт“, че сред седемте задържани лица в Истанбул са заместник-председателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев от БСП и бившият депутат от ДПС и бивш кмет на Руен Несрин Узун.“В зависимост от обема доказателства, лицата ще имат различно процесуално качество – обвиняеми или свидетели“, пояснила Арнаудова.

Димитър Желязков с прякор Митьо Очите остава в следствения арест в Истанбул, като предстоят процедури за екстрадицията му у нас, допълва БНР.

Арестите започнаха със спецакция в Бургаско на втори август, когато прокуратурата обяви, че е разбила организирана престъпна група за рекет, изнудване и разпространение на наркотици с лидер Димитър Желязков. Снощи специализираният наказателен съд остави в ареста с постоянна мярка петима от групата.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините