BG | EN

Общински съветник в Смолян подаде оставка заради промените в ЗМСМА

Кирил Асенов съобщи пред медиите за решението си да напусне ОбС. На пресконференцията присъстваше и председателят на групата на КРОС в ОбС Кирил Хаджихристев
снимка: otzvuk.bg

Лидерът на КРОС в Смолян, Кирил Асенов, подава оставка като общински съветник. Заявлението му за напускане на местния парламент е внесено днес в Общинската избирателна комисия, чрез председателя на Общински съвет – Смолян Димитър Кръстанов.

Пред журналисти Асенов заяви, че решението му е лично и е мотивирано от приетите разпоредби в Закона за местно самоуправление и местната администрация (ЗМСМА), обнародвани през януари тази година.

В закона се казва, че “общински съветник не може да е едноличен търговец, съдружник, акционер, член на управителен, надзорен или контролен съвет на търговско дружество, което има сключени договори с общината, в която е общински съветник, както и търговски дружества с общинско участие или с общински предприятия.“

„Акционер съм в Спортно-туристически център „Перелик“ АД, което има договор с Община Смолян за реализацията на Спортно-туристическия център „Перелик“, подписан през 2007 г. Към момента проектът е блокиран с промени в Закона за горите. Винаги съм заставал ясно и открито зад този проект. Не желая да използвам юридически техники, с които да заобикалям закона, прехвърляйки своите акции на подставени лица.“, посочи Кирил Асенов.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините